Altın Uzmanı İslam Memiş’ten Çarpıcı Açıklamalar: Zengin Mi, Fakir Mi Öleceğiz?

Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, TV 100’deki “Zengin mi, fakir mi öleceğiz?” başlıklı köşe yazısında önemli noktalara değindi. Memiş, toplumun zenginlik hayallerinin giderek zorlaştığını belirtti ve geleceğe dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

“ZENGİN TOPLUM BEKLENTİSİ İMKANSIZ HALE GELEBİLİR”

Memiş, “Bugünkü şartlar ‘Zengin toplum’ beklentisini imkansız hale getirebilir” ifadelerini kullandı. Bunun nedenleri arasında yaşlı nüfusun artışı, doğurganlık oranının azalması, tüketim ve israfın artması, iklim değişikliği, kitlesel göçler ve gelir adaletsizliği olduğunu söyledi. Ayrıca, dijital çağın getirdiği kolaylıklarla birlikte risklerin de arttığını vurguladı.

“FAKİR TOPLUM GERÇEĞİ DESTEKLENİYOR”

Memiş, “Enflasyon ile beraber alım gücünün azalması, savaş ve iklim değişikliğinin getirdiği kitlesel göçler, sağlık harcamalarında maliyetlerin artması, yalnızlaşan toplumlar, kişi başına düşen gelirin azalması gibi nedenler ‘Fakir toplum’ gerçeğini destekliyor” dedi. Ebeveynlerin, çocuk sahibi olmak yerine mevcut çocuklarının refahına yatırım yaptığını belirtti ve bu durumun gelecekte büyük felaketlere neden olabileceğine dikkat çekti.

“ZİHNİYET REFORMU ŞART”

Memiş, “Tek yapmamız gereken şey ‘Zihniyet reformu’ 7’den 70’e herkesin. Devletin, sistemin, toplumun. Geç mi kaldık? Evet. Peki şimdi nasıl tedbir almalıyız?” diye sordu. Bireysel tedbirlerin önemine vurgu yapan Memiş, “Çok çalışmak, çok nakit, az insan. Belki çok zengin değil ama kimsenin de merhametine muhtaç olmayız” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir