İYİ Partili 4 vekil AK Parti’ye geçiyor iddiası… İki cepheden de açıklama geldi

İYİ Parti’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında gerçekleşen görüşme sonrası başlayan tartışmalar sürüyor. Son olarak kulislerde İYİ Parti’de 4 vekilin AK Parti’ye geçeceği iddiaları gündeme geldi. Ankara’daki son gelişmeleri CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova aktardı.

Dicle Canova’nın açıklamaları şöyle: Hafta sonu Müsavat Dervişoğlu, “Akşener’e yakın kişilerin televizyon programlarında açıklama yapmalarını rahatsız edici buluyorum. Görmezden gelemem. İyi Parti içinde problem varmış izlenimine izin vermem. Bazı insanlar boyuna posuna bakmadan Hasan Dağı’na gitmeye kalkışırsa ummadığı tepkiyi görebilir.” dedi. İşte o Hasan Dağı’na gitmeye kalkan kim ve ummadığı tepki ne olacak?

“MESAJLARI ÜZERİME ALDIM”

Akşener’in Erdoğan görüşmesi sonrası televizyonlarda en çok görülen isim İYİ Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak’tı. Ben de onu aradım. Mesajları üzerine alıp almadığını sordum. O da ‘Evet üzerime alındım elbette’ dedi. Kırılıp kırılmadığını sordum. ‘Kırıldım, kırılmamak mümkün mü… Ama saygıda kusur etmem. Kendisi çağırırsa gider görüşürüm’ dedi.

AKŞENER OPERASYONU

Akburak yalnız bir de şerh düştü. Buna Dervişoğlu’nu dahil etmedi. Akburak, “Parti içinde uzun süredir devam eden Kurucu Genel Başkanımız Meral Akşener’i yıpratma operasyonuna da razı gelmem’ dedi. Bu operasyonun uzun süredir devam ettiğini, Erdoğan-Akşener görüşmesini de bu işin bahanesi haline getirildiğini söyledi. Manipülasyonlar yapıyorlar dedi.

PARTİDEN AYRILACAK MI?

Peki Burak Akburak bu süreç sonunda partiden ayrılmayı düşünüyor mu? Akburak, “Şu an ayrılma niyetim yok. Partinin kurucuları arasındayım. Parti yönetimi gereğini yaparsa kendisi bilir” dedi.

4 VEKİL AK PARTİ’YE GEÇİYOR İDDİLARI

İYİ Partili 4 vekilin AK Parti’ye geçeceği yönünde iddialar var. Akburak’a bunu da sordum. Akburak, “Ben de duyuyorum. O dört vekilden birisi ben değilim. Bu yapının içinde olmadığım için bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ DAĞILIYOR MU?

İYİ Parti dağılır mı? Bu da çok konuşuluyor… Bunu da Akburak’a sordum. Akburak, “İYİ Parti zayıf bir yapı değildir. Kuvvetli bir yapıdır. Ama bundan sonra süreç nasıl ilerler ben de bilemiyorum.” dedi. Kendisi partinin merkez sağda olması gerektiğini söyledi. Şu anda İYİ Parti’nin merkez sağda yeteri kadar temsil edilmediğini vurguladı.

İHRAÇ GÜNDEMİ

İYİ Parti’de disiplin süreci… Müsavat Dervişoğlu çarşamba günü grup toplantısında mesajlarını ileri taşıyacağı konuşuluyor. Dervişoğlu’nun hangi enstrümanları harekete geçireceği merak ediliyor. İpleri koparmadan bir formül bulacağı söyleniyor. İhraç olmasa da kınama şeklinde bir süreç görebilmemiz ihtimal dahilinde.

KORAY AYDIN MERAKI

İYİ Parti’de 4 milletvelinin AK Parti’ye geçeceği konuşuluyor. Bu vekillerle ilgili isimler zikrediliyor. Koray Aydın’ın ne yapacağı da büyük merak edeceği. AK Parti’ye geçmeyeceği belli ama nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.

AK PARTİ’DEN ‘4 VEKİL’ AÇIKLAMASI

AK Parti cephesine de bu konuyu sordum. AK Parti’de böyle bir bilgi yok. Yetkili kurullarda konuşulan bir şey olmadığı belirtiliyor. İleride de bizim ilkelerimize uyan olursa değerlendirilir deniliyor. AK Parti Erdoğan-Akşener görüşmesiyle ilgili hala bir yorum yapmıyor. Rutin bir ziyaret olduğu söylemekle yetiniliyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir